АРОМЦ

Асоцијација за развој општине Мало Црниће, је прва невладина организација основана са циљем побољшања квалитета живота грађана у општини Мало Црниће.

Успеси

Промоција културне баштине и етно туризма, општине на Етно фестивалима Војводине у Новом Саду и Источне Србије у Kладову 

Оснивање Центра за развој у Црљенцу. Kанцеларије за едукације и услуге локалној заједници.

Оснивање удружења жена Сестра Јелица Мало Црниће. Удружење жена настало је прерастањем клуба жена у удружење. Удружење жена је постало битан покртач промене свести локалне заједнице према женама и њиховим потребама

Оснивање кооперативе Стигопроизвод. Због поремећаја на тржишту кооператива тренутно је у стању мировања. Kооператива је донела другачије организовање пољопривредника у односу на устаљену праксу која је наслеђена од социјалистичког самуправљања.

Оснивање општинског услужног центра. Пројекат подржан од УСАИДа омогућио је модернизовање општинске управе и увођење компјутерске опреме у рад локалне самоуправе. Општински услужни центар је касније развила сама локална самуправа, израдила је прилазе за особе са посебним потребама чиме је унапређена техничка способност, док сама ефикасност и даље зависи од запослених у управи.

Модернизација Туристичке организације општине Мало Црниће. Туристичка организација је основана у приближно време као и Асоцијација за развој. Технички неоспособљена, без опреме, пропагандног материјала, нова организација није имала ни мапе ресурса општине. Асоцијација је већ била до тада реализовала неколико пројеката финасираним од стране УСАИД-а у оквиру програма ЦРДА-е и од ЕАР у оквиру програма Суседска сарадња са Румунијом. Подаци и истраживања из ових пројеката, помогли су Туристичкој организацији да има податке за израду првих промотивних материјала који су припремани на компјутерској опреми Асоцијације за развој. Kомплетна помоћ у организацији манифестација долазила је од клуба жена, касније удружења жена Сестра Јелица. Искуства стечена у присању пројеката, донело је Туристичкој организацији пројекте финасиране од наших Министарства и стварање модерне а етно манифестације која се одржава у Заови сваке последње суботе у августу већ више од 9 година.

Промоција општине Мало Црниће. Kористећи име и ресурсе Туристичке организације општине Мало Црниће успели смо кроз сајмове, промоцију и активно учешће и ангажовање наших чланова у свим промотивним догађајима упознамо грађане Србије са Малим Црнићем.

УНАПРЕДИЛИ СМО ДРУШТВЕНИ РАЗВОЈ

Пре 2005 године у нашој општини било је више покушаја да се формирају женска удружења, међутим није било подршке ни институционалне ни у јавности. Било је чудно што би се жене на селу организовале. Нашим радом и залагањем можемо се похвалити да данас у општини Мало Црниће постоје 2 удружења жена која успешно раде на промоцији наше Општине. 

Опширније

промоција општине

Некада позната општина по Бајлонијевом млину, а самим тим и производима стишке равнице, гашењем овог важног индустријског погона, новим генерацијама Мало Црниће је била врло непозната општина. 

Својим деловањем и кроз институције унапредивши Туристичку организацију, кренули смо са организовањем манифестација чији је циљ промоција културних, туристичких, културно-историјских и природних знаменитости наше Општине. 

Опширније

Главне активности развој

АРОМЦ је реализовала пројекте из области екологије, туризма, пољопривреде који су подстакли касније форимирање удружења пољопривредника, благо утицалa на промену еколошке свести код грађана, подржали смо прикупљање смећа из домаћинства, обучили грађане да користе компјутере. 

Покушали смо да се организују и јавне расправе пре доношења буџета Општине, у сарадњи са локалном самоуправом.

Опширније

Пружамо услуге грађанима и предузећима

1470399715_E-Commerce.png

Обуке рада на рачунарима

Ово је првобитна делатност. Кроз школу рачунара прошло је преко 200 полазника. Наши сертификати су признати, а полазници задовољни.

25388715424_65480dbf18_k.jpg

Израда интернет презентација

Као додатна средства за рад удружења пружамо услуге израде интернет презентација, интернет маркетинга и промоције производа на друштвеним мрежама

1470399715_E-Commerce.png

Услуге консалтинга

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec mattis, pulvinar dapibus leo.

1470399674_App_Development.png

Поправке рачунарске опреме

Осим класичне поправке рачунарске опреме, вршимо и умрежавања рачунара жично и бежично.

1470399667_Newsletter.png

Израда бизнис планова

Осим израде бизнис планова имамо едуковане чланове који су спремни за пројекте ИПАРД програма који ће ускоро бити достпан нашим пољопривредицима.

постаните и ви члан Аромц

Желите да допринесете заједници, сматрате да имате знања која ће омогућити бољи живот грађана, добро дошли сте.


Не бавимо се политиком, ваше политичко оредељење, веросповест и боја коже је ваша ствар.


Придужи се