Mобилна интернет школа за пољопривреднике

Од августа 2017 реализован је  пројекат „Мобилна школа интернета за пољопривреднике“, кога реализује Асоцијација за развој општине Мало Црниће,  финансирало је Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије.

Циљ пројекта је курс, односно обука заинтересованих пољопривредника из општине Мало Црниће, а у наредној години и из осталих општина Браничевског округа у коришћењу најчешће алатке данашњег доба интернета.

Наши пољопривредни произвођачи који желе да унапреде своју производњу и постану конкурентни на домаћем и страном тржишту морају на првом месту да буду обавештени.

То значи да морају да познају савремене трендове у обради земљишта, правилно  користе  хемијска средстава, овде се мисли да се за уложени новац добије максимум.

Затим, да прате нове сорте и хибриде, да се информишу о новим технологијама и машинама, да прате продуктне берзе и да напишу оглас односно да продају своје производе преко интернета.

За реализацију пројекта задужени су агроинжењери и информатичари који ће водити обуку. Сама обука биће реализована у октобру, новембру и децембру. Осим знања полазници ове школе добиће и сертификате за познавање рада на рачунару.

Посебна пажња биће посвећена попуњавању образаца за добијање субвенција, праћење конкурса које расписује Министарство пољопривреде шумарства и водопривреде Републике Србије.