Projekti

Naša nevladina organizacija, sastavljena od stručnjaka iz različitih oblasti koji doprinose promenama u zajednici volonterskim radom, ostvaruje promene kroz različite aktivnosti i projekte.

Unapređujemo zajednicu kroz raznolike programe koje sprovodimo. Iako se nalazimo u nerazvijenoj opštini koja svake godine gubi 200 stanovnika, naša organizacija je uspela da se održi. Imamo pred sobom mnogo izazova koje treba rešiti na pravi način.

Jedan od naših mota je poznata kineska poslovica: ‘Dajte čoveku ribu i on će imati šta da jede toga dana. Naučite ga da lovi ribu i imaće hranu celog života.’

Započeli smo sa radom 2003. godine kao neformalna grupa s ciljem učešća u projektima finansiranim od strane USAID-a unutar CRDA programa. Na otvorenim sastancima s građanima, definisali smo prioritete i organizovali osnivačku skupštinu, registrujući nevladinu organizaciju s ciljem poboljšanja kvaliteta života u našoj maloj, nerazvijenoj opštini Malo Crniće. Od osnivanja do danas, Asocijacija je realizovala veliki broj projekata i obučila preko 200 polaznika različitih radionica i kurseva računara.

 

Rad naše asocijacije podržavaju domaći i strani donatori, među kojima su USAID, Evropska komisija i lokalne opštine Žagubica, Malo Crniće, Kučevo i grad Požarevac.

Osim projekata koji su doprineli promenama u našoj zajednici, realizujemo i projekte od značaja za ceo Braničevski okrug.“

 

 

Od osnivanja do danas, Asocijacija je sprovela veliki broj projekata i obučila preko 200 polaznika u različitim radionicama i kurs…  računara.

Rad naše Asocijacije podržan je od strane domaćih i stranih donatora, među kojima se ističu USAID, Evropska komisija, Opštine Žagubica, Malo Crniće, Kučevo, i Grad Požarevac.

Pored projekata koji su doprineli promenama u našoj zajednici, Asocijacija sprovodi i projekte od značaja za ceo Braničevski okrug.